Du har ingen varer i handlevognen

Du har ingen varer å sammenligne.

Design October Krystallampe, 485

Design October Krystallampe, 485

Leveringstid: 2-3 uker

Varenummer: (504504903)

Produktnavn Stykkpris Antall

Design October Krystallampe, 485
kr 13 799,00
Elegant og romantisk krystallampe. Alle fasettene av 224 istapper er kuttet og polert for hånd. Fargen er mahogny brun metallic. Fra Krebs Stockholm.

Beskrivelse

Detaljer

Med jevne mellomrom kliver Krebs ut av sine egne sko og lar en designer klive inn. Det blir alltid et spennende møte når de arbeider med noen som ser på krystallkroner med helt nye øyne. Kronene holder høyeste kvalitet og skiller seg ut fra mengden. En designkrone har ingen eller få likheter med de andre modellene og er gjerne fantastiske kreasjoner med innovative løsninger.

Klassiske is-pigger, tusentalls handslipte fasetter, teak og metallisk mahogni - det er October. Med en klar halogenlampe glitrer October på et helt nytt vis! Krystallampen henger i en 130cm vaier som du lett regulerer uten verktøy.

Krystallampen er 25 cm høy og 45 cm bred.
Ytterbehandling: Metallisk mahogni
Anvender 1 stk 60W E-27
Vekt: 7 kg

Kvalitet 1a
Kvaliteten 1a innebærer at krystallen er gjort for hånd og slipt på vær fasett. Prismene er presset ut av en glasstang, slipte og polert manuelt hver og en for seg selv. Det innebærer at det alltid vil være forskjell fra prisme til prisme siden de ikke er maskinslipte. Glassmassen inneholder ikke blyoksid og man bruker miljøvennlige blekemidler som gir krystallen evnen til å reflektere lys.

Johan Carpner og October.
Høsten 2010 innledes samarbeidet mellom Johan Carpner og Krebs. Med samme nysgjerrighet for nye løsninger ble ulike materialer og former testet.
Jeg hadde med meg ulike gamle skjermer til verkstedet og Tomas hjalp meg å teste ulike løsninger for krystallene. Det er veldig spennende å arbeide med noen som er så dyktig på sitt håndverk, forteller Johan. Siden krystallene monteres for hand er det veldig enkelt å direkte teste ulike løsninger av mønster, fall og tetthet i kronen.Skjermen kom in tidlig i arbeidet og eksperimenteringen med formen gikk frem og tilbake. Det var først når ytterligere et material kom inn som delene begynte å falle på plass. Tre ble den nødvendige ”broen” mellom skjerm og krystall.

Hver detalj er ivaretatt og anpasset til helheten. Selv om lampen er rund og alle delene er symmetriske kommer kabelen gjennom dekselet i tre skrått fra siden. Det handler om å skape en troverdig balanse i formen, å la materialene få en funksjon, en tyngde og et fall. Krystallene og skjermen holdes oppe av en tynn vaier og kabelen til lampen er ikke skjult, men en del av formen.

Inspirasjonen kommer fra flere ulike steder. Det glitrer så fint rundt gatelyktene når man tar en høsttur i regnet, sier Johan.
Etter en rekke fremgangsrike og bemerkelsesverdige lamper som Johan Carpner har formgitt de siste årene fortsetter han å mikse det romantiske uttrykket med grafiske former og lakkerte plater.October sprer et glitrende mykt lys i rommet. Når man rører seg rundt lampen er det som lysflommen får liv og sakte faller ut av skjermen.

Les her for mer om kvalitet og krystallkronestiler.

 

Tagger

Produkttagger

  • Ingen tagger er foreløpig registrert på dette produktet

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Kundeomtaler

Reviews

Har du spørsmål om dette produktet?

Personal Info

Melding

* Påkrevet felt

Relaterte produkter