vegglampe

Vegglamper gir interiøret form og karakter.

Belysning er mer enn bare en praktisk installasjon. Til og med vårt humør, vår prestasjonsevne og vår trivsel er avhengig av riktig belysning. Vi burde alltid innrede med to ulike lyssettinger: belysning for funksjon og belysning for dekorasjon. Begge deler er viktig for å gjøre rommet praktisk, samtidig som det skaper god stemning i et hjem. Her er vegglamper et viktig virkemiddel som fyller begge funksjoner.

En generell regel er å bruke mange lampepunkter, da kan du selv velge hva du vil belyse. Vegglamper med justerbar lysretning (som for eksempel spotter, men også lamper med justerbar arm) gjør lampene enda mer praktiske, og gjør objektbelysning lettere. Alle frie vegger bør dessuten ha et belysningspunkt for å forsterke romfølelsen. Lys langs veggene får rommet til å virke større.

Det finnes flere vakre vegglamper som gir indirekte lys som er meget dekorativt og er med på å sette en koselig stemning. Et tips er å bruke en vegglampe produsert i gips som ofte er lamper som kan males i samme farge som vegg, andre detaljer i interiøret eller i en annen nyanse/kontrastfarge. Dette gir en spennende effekt og er ekstra fint for de fargeglade. Dette gjør også lampen mer fleksibel i forhold til en fremtidig oppussing.

Vagglampe med indirekte lys
Vegglampe i hotellstil med lesearm
Vegglampe kjøkken

Passer til nesten alle rom

Vegglamper til stua og gangen er et kjent konsept. Mens vegglampe kjøkken ofte er undervurdert som lyskilde. Lys langs veggene får rom til å virke større og burde absolutt vurderes. Bruk varianter som er små og nette, men gir godt lys. Dette gir en lun atmosfære og du får lys i flere nivåer, noe som gir større fleksibilitet i belysningen din. Alternativt kan du velge større vegglamper på arm som kan dreies, flyttes og vendes i forhold til hvor ditt behov er til belysning i kjøkkenet.

Angående vegglampe soverom, spesielt om du har et lite soverom, er det en god ide å gå for belysning du fester til veggen, slik at du sparer plass på nattbord, kommode og lignende flater. Dette er kanskje generelt et av de beste argumentene for å gå for en vegglampe over en bordlampe; de kommer ikke i veien og du har mer plass til andre interiørdetaljer på dine bord og hyller. Du finner egne sengelamper til veggen hos oss.

vegglampe treverk
dekorativ vegglampe
vegglampe sort

Lamper vi syns er fine til barnerommet:

Et rikt utvalg vegglamper

Du finner et stort utvalg ulike lamper du kan montere på veggen hos designbelysning.no. Det finnes både de med ledning og de som er ment til fast installasjon (altså direkte fra et veggpunkt uten ledning). Vi har samlet de dekorative vegglampene i en kategori, du finner også leselamper, maleribelysning og vegglamper med USB. Skulle du mot formodning ikke finne akkurat den vegglampen du er på jakt etter, kan vi levere hele sortimentet til nesten alle produsentene vi har i vår nettbutikk. Kanskje en vegglampe fra Astro Lighting eller en fra Belid frister?