Bordlampe

En bordlampe har den praktiske funksjonen at den kan plasseres i de fleste rom og på alle steder som man kan sette fra seg ting—som bord, skjenk og hyller. Den spiller en viktig rolle i rommets interiør og er et godt virkemiddel for å sette akkurat den stemningen du vil ha. Det er viktig å ha flere lyspunkter i et rom for å få god belysning, og her et bordlamper et godt hjelpemiddel. En bordlampe kan enkelt flyttes fra rom til rom dersom du ønsker å bytte den ut. Ingen skruer eller stygge merker i vegg eller tak å tenke på.

Solenne Bordlampe Nordisk Design
Dekorativ Bordlampe
Bordlampe til Skrivebord
Oppladbar og Bærbar Bordlampe

Dekorative bordlamper

En dekorativ bordlampe finner du ofte som belysning på en stue eller på soverommet. Det finnes et hav av ulike stiler og materialer å velge i, her er det bare å velge og vrake etter hva som passer ditt behov best. Har du en myk og romantisk stil passer det fint med bordlamper med stoffskjerm eller naturmaterialer som fjær. Har du skandinavisk stil passer det flott med lamper i treverk og marmor, om minimalistisk og moderne er deg finnes det mange alternativer i metall og glass.

—Se alle dekorative bordlamper

Lampe til vinduskarm

En bordlampe i vinduskarmen er ikke bare hyggelig for deg, det ser også veldig koselig ut utenfra. Slike bordlamper kan ofte ikke være så store med mindre du er heldig og har ekstra brede vinduskarmer. For deg som ønsker å lyse opp ditt vindu ut mot verden har vi samlet de av våre bordlamper som har en greit smal profil og ikke er for høy. Litt ekstra hyggelig er det for deg som bruker en adventsstake eller vindusstjerne for å lyse opp til jul. Når man pakker julepynten bort på nyåret blir det ikke så mørkt dersom du kan finne frem din fine lampe til vinduskarm etterpå.

—Se alle lampe til vinduskarm

Nattbordslampe

Dersom du ikke ønsker en sengelampe til veggen over senga er en bordlampe til nattbordet et meget godt alternativ. Hvilken nattbordlampe du skal velge kommer litt an på hvordan du bruker soverommet ditt. Dersom du liker å lese er det fint med en lampe som retter lyste mot det du leser uten å forstyrre en eventuell partner. Dersom du er glad i å reise og elsker hotellstilen er de med rett og minimalistisk design og stoffskjerm er bra valg. Og om du bare vil ha en stemningsfull bordlampe for sene kvelder eller late morgener, står du fritt til å velge den du syns er penest. Kanskje en med stoffskjerm i fløyel, en Eos Fjærlampe eller en nett liten lampe med fot av treverk og opal glasskjerm?

—Se alle nattbordslampe

Leselamper og skrivebordslamper

Dersom du utfører ditt arbeid hjemme eller har barn som gjør lekser ved sin pult er det viktig med en god bordlampe som er egnet til dette bruket. En god skrivebordslampe kjennetegnes ved bevegelige ledd og skjerm, samt en solid bordfot. Skjermen må gjerne være utformet slik at den retter lyset mot ett punkt, heller enn å spre lyset godt rundt seg. Skrivebordslampen bør plasseres på motsatt side av den hånden du skriver med. Slik skygger du ikke for lyset med hånden når du skriver eller blar til neste side.

Leselamper er også fine å ha ved godstolen dersom du broderer, strikker, leser bøker eller magasiner. Også her er det fint at skjermen leder lyset dit du trenger det. Dersom du syns at din leselampe ikke gir deg godt nok lys til din hobby er det meget sannsynlig at det er den generelle belysningen i rommet som ikke er god nok.

Bordlamper med USB

Siden det begynner å bli en god del ulike enheter i de norske hjem, er det meget praktisk med en bordlampe som har egen USB-port. Spesielt praktisk er dette om du har få stikkontakter i nærheten av bordet eller hyllen du der du vanligvis lader dine enheter. En bordlampe med USB kan bidra til å redusere rotet på skrivebordet eller nattbordet ditt. Du kan koble ladekabelen til lampen og legge enheten din ved siden av lampen, slik at kabler og ledninger ikke ligger spredt over hele rommet.

—Se alle bordlamper med USB

Spotter med klypefeste

For deg som har det litt trangt på bordet, er det fint å vurdere en bordlampe med klype eller klemme. Disse kan monteres direkte på bordplaten—eller på en hylle—og du sparer masse plass som du kan bruke på andre ting. Klypelamper og klemmelamper er ikke alltid like lett å få tak i, vi passer på å inkludere de vi finner som vi liker i vårt sortiment.

—Se alle spotter med klypefeste

Bærbar lampe

En bordlampe som er oppladbar og bærbar er fin å ha både ute og inne. Praktisk for studenten, for de med små leiligheter og for de som vil ta med ekstra lys til hytta. Siden bærbare lamper ikke har ledninger er de også veldig fine i eldre hus som har dårlig med stikkontakter. Oppladbare lamper er ofte designet for å være lette, enkle å bære og enkle å bruke.

En bærbar lampe kan brukes til en rekke forskjellige formål. Fra å lyse opp et telt eller en hytte på campingtur, til å gi ekstra lys til et arbeidsområde hjemme eller på kontoret. Ta de med på stranda eller plasser de på balkongen! Lampene kan også brukes som nattbordslampe eller som leselampe når man reiser.

—Se alle bærbar lampe